De Passie

Website
www.depassiescholen.nl
Onderwijsaanbod
vmbo TL, havo en vwo

De Passie Wierden is een school voor jongeren die goed onderwijs willen én die als positieve christenen hun plek in het leven willen innemen.

LET OP: Ouders dienen de grondslag van de school afzonderlijk af te drukken en ondertekend, samen met het aanmeldingsformulier, aan te leveren. Deze grondslag is te vinden op de website van De Passie.

Onze school groeit snel. Steeds meer jongeren en hun ouders kiezen voor de Passie. Omdat de school uitstekende resultaten haalt. Maar vooral omdat leerlingen er groeien in zelfvertrouwen én in hun passie voor God. Je kunt bij ons een diploma halen voor de Theoretische Leerweg, het Havo of het Vwo.

Onze leerlingen

Wij zijn erg blij met de leerlingen op onze school. Ze gaan heel positief met elkaar om en vinden het niet vreemd om goed hun best te doen. Praten over je geloof – of er vragen over stellen – vinden ze heel gewoon. Daardoor heerst er een positieve sfeer op de Passie.

Waar onze leerlingen vandaan komen

Veel leerlingen hebben er een flinke reis voor over om naar de Passie te gaan. Zo’n 90% van onze leerlingen woont in een straal van 15 kilometer rond de school. De meesten van hen komen elke dag op de fiets naar school. Maar er zijn ook leerlingen die een langere reis maken. Zij komen in de meeste gevallen met de bus of de trein. Uit Deventer bijvoorbeeld, of uit Enschede, Ommen of Hardenberg.

Wat wij geloven

Wij geloven dat God een plan heeft met jouw leven. Hij heeft je met zorg gemaakt, Hij houdt van je en Hij heeft zich aan jou verbonden. In Zijn plan met de wereld, wil Hij ons inschakelen. Jou dus ook. Met de talenten die Hij je gaf. En met Zijn Geest die Hij je geeft. Bij ons op school is relatie heel belangrijk. Relatie met God, met elkaar en met onze omgeving.

Wat jij daarvan merkt

Onze medewerkers zijn allemaal christenen. Ze zijn actief in hun eigen kerk en ze kunnen je vertellen over hun relatie met God. Bijna al onze leerlingen komen uit christelijke gezinnen. Ze hebben er vaak een flinke reis voor over om naar de Passie te komen. Want daar nemen we jou en je geloof serieus. Onze leerlingen zeggen dat ze de sfeer op school heel bijzonder vinden, je kunt er echt jezelf zijn. Omdat onze medewerkers onder de indruk zijn van God, zullen ze daar in de les ook met je over praten.

Dagopening

Elke dag is er een openingskwartier. Dan bidden we samen en wordt er gepraat over een stukje uit de bijbel. Onze leerlingen leren daar te praten over wat ze zelf geloven. Maar ook over hun twijfels. Zo leer je heel bewust zelf te kiezen.
Op de donderdagen verzorgen leerlingen het openingskwartier en op vrijdag is het vooral een moment om samen bidden

Sing in

Op maandag beginnen we met een sing in. De ene week voor de onderbouw en de andere week voor de bovenbouw. Onder leiding van de band zingen we samen. We bidden en een docent, leerling of een gastspreker houdt een boeiend praatje.
Steeds vaker wordt de sing in door de leerlingen zelf verzorgd.

En … als ik nu niet christelijk ben?

De Passie is opgericht voor ouders die bewust kiezen voor een bijbelgetrouwe school, omdat dat past bij hun eigen opvoeding. Dus als je kiest voor onze school omdat hij lekker dichtbij is of zo gezellig, dan is het de vraag of we echt bij elkaar passen. Natuurlijk gunnen we je onze school. Maar vooral omdat we je een levende relatie met God gunnen!
 
Dus als je niet christelijk bent, maar wel naar de Passie wilt, laat het ons dan weten. Dan praten we er met jou en je ouders over.

Aanmelden